OVER ADSEARCH
Nieuws
Wat is AdSearch?
Wat doet AdSearch?
MVO
Opdrachtgevers
Projecten
Contact

ONDERZOEK
Visie
Kortdurend onderzoek
Gebruiksgroepen
Ervaring

ADVIES
Visie
Onderwerpen
Ervaring

PROJECTMANAGEMENT
Visie
Zeezeilen als metafoor
Ervaring

EXPERTISE
Onderwerpen
Onderzoeksmethoden
Curriculum Vitae
Publicaties

ADSEARCH CULINAIR
Wat is AdSearch culinair?
Handboek Paddestoelen


Zeezeilen als metafoor

Als schipper van een zeiljacht beschouw ik een oversteek van de Noordzee als een project. Een project waarin mislukkingen buitengewoon ernstig kunnen zijn. Het project mag geen schipbreuk leiden, mag niet vastlopen en mag niet op de klippen lopen.
Zo maar van wal steken is er daarom niet bij. Het project dient zorgvuldig voorbereid te worden. Het schip, de uitrusting, de apparatuur, de voorraden, de kaarten, de instrumenten, de veiligheidsmiddelen, enzovoorts moeten perfect in orde zijn. Voor alles is een vaste checklist. Daarmee wordt gecheckt, nogmaals gecheckt en gedoublecheckt, volgens de tweede wet van Murphy.
Heel belangrijk is te weten met wie je de boot in stapt. De bemanning dient zeevast te zijn, aangetoond in eerdere ervaring. Een betrouwbare roerganger is mijn rechterhand. Een schip is zo zeewaardig als zijn bemanning, zeggen veel zeelieden. En daar schuilt veel waars in, want een zeewaardige bemanning neemt niet meer risico's dan verantwoord voor het schip. We varen altijd in overleg. Maar als schipper hak ik de knopen door wanneer dat nodig is. Iedereen aan boord is daarvan op de hoogte.
De tochtvoorbereiding is essentieel. De weersvooruitzichten, de route, de koersen, de bakens, de stromingen, de gevaren, de havens en uitwijkhavens dienen in kaart te zijn gebracht. De estimated time of arrival (ETA) is nodig om waterstanden, stromingen en tijden van sluis- en brugbediening te voorzien. Het is niet handig om 's nachts aan te komen in een onverlichte haven. Een lijstje van radiofrequenties wordt gemaakt voor kustwachten, reddingsdiensten, en havenmeesters. Een lijstje met uitzendtijden van (internationale) weerberichten is bij de hand.
Schip en bemanning zijn voorbereid op zwaar weer. Maar we zoeken het niet op. Met windkracht 7 vaar ik in principe niet uit. De beslissing om al dan niet uit te varen weegt zwaar: go or no go. Een project uitstellen of afblazen is beter dan onterechte risico's nemen.
Eenmaal op zee zal je je zeilen naar de wind moeten zetten. En het zonodig over een andere boeg gooien. Iedereen kent zijn taak, maar de schipper houdt altijd een oogje in het zeil. In mijn achterhoofd de derde wet van Murphy (just when everything seems to be all right, you've obviously overlooked something).
Het projectresultaat is een behouden aankomst. Maar de manier waarop (het 'proces') is ook belangrijk: de oversteek kan vermoeiend zijn, koud en nat, maar toch een gezamenlijke prestatie waarop je trots kunt zijn. En geen hachelijke onderneming die tot verwijten leidt. Ook hier hangt veel af van een goede voorbereiding.
Soms wordt er wel eens gezegd: 'we zien wel waar het schip strandt'. Aan die uitdrukking heb ik een vreselijke hekel.

(c) AdSearch 2005
[Sitemap] [Colofon]